30 de octubre de 2015

Aprovada una amplia esmena del grup d’Esquerra Plural als pressupostos municipals per 2016



L’esmena presentada pel grup d’Esquerra Plural a Cornellà ha suposat un increment de més de 530.000 d’Euros que aniran reforçar les polítiques socials de la ciutat.



El grup d’Esquerra Plural de Cornellà va registrar ahir una àmplia proposta d’esmenes per a la incorporació de noves partides pressupostaries. Les partides a incorporar tenen un marcat caràcter social, ja que van des de l’augment de recursos per a cobrir necessitats socials urgents d’adults i infància, la creació d’un fons per a la prevenció de la pobresa energètica o el manteniment i reforç dels actuals Plans d’Ocupació amb nous perfils professionals destinats a l’atenció social. La proposta presentada pel grup ecosocialista inclou un conjunt de més de 10 mesures que suposen un increment de més de mig milió d’Euros. També es van aprovar en aquest Ple les Ordenances Fiscals per a l’exercici 2016, en que el grup d’Esquerra Plural també ha aconseguit introduir el compromís er l’aplicació durant el proper exercici d’un nou sistema de Tarifació Social (pagament segons renda familiar) per als serveis educatius de titularitat municipal existents al municipi.
La proposta d’esmena va ser acceptada pel grup socialista que configura en solitari l’actual govern municipal, i per tant, es va sotmetre a votació amb el conjunt del pressupost de 2016 per a la ciutat.






El portaveu del grup d’Esquerra Plural, l’Arnau Funes destaca  que“ l’amplia esmena que presentem té per objectiu reforçar les polítiques socials del municipi en un context de gran vulnerabilitat social. En un moment en què per primer cop ens trobem amb un govern socialista que necessita recolzament polític per tirar endavant els pressupostos de la ciutat, desprès de més de 30 ants d’hegemonia, i també entenent la delicada situació en que pot quedar la ciutat en cas que el proper exercici els pressupostos de la ciutat haguessin estat prorrogats per manca de consens. Per tant, ha estat el moment en què hem trobat una interlocució diferent, i l’hem aprofitat per complir amb el mandat que ens van donar els ciutadans: treballar per transformar la ciutat des de l’esquerra”.


“L’aprovació inicial d’aquestes partides, val a dir, que també està oberta a la millora que les entitats i d’altres formacions polítiques poden fer a partir d’ara i fins al desembre, moment en què s’haurà de votar de manera definitiva el pressupost municipal per a 2016”, afegeix Funes, que ja va advertir ahir al govern socialista que estaria atent al compliment de les incorporacions realitzades així com es comprometia a recolzar aquelles provinents d’altres àmbits que estiguessin en aquesta línia de recolzament social a la ciutat.


Sergio Gómez, regidor de l’Esquerra Plural a Cornellà també defineix aquesta àmplia esmena com “una incorporació amb un marcat caràcter social, que dona compliment a una part important del programa electoral amb el que ens vam presentar a les passades eleccions municipals. És aquest l’objectiu del nostre grup; una oposició constructiva, que sempre hem intentat aportar des de la diferencia un model de ciutat basat en la cohesió i la igualtat d’oportunitats”.


Grup Comunicació d'EUiA Cornellà Llobregat
cornella@euia.cat
https://twitter.com/EUiACORNELLA
http://es-es.facebook.com/people/Euia-Cornella/
http://www.youtube.com/user/EUiACornella
Local: C/Verge del Pilar nº 25 Telf.-933771778

6 de octubre de 2015

CALENDARI D´ACTES HOMENATGE AL PRESIDENT COMPANYS

Us adjuntem calendari d'actes en Homenatge al President Companys en el 75è aniversari del seu afusellament.



Grup Comunicació d'EUiA Cornellà Llobregat
cornella@euia.cat
https://twitter.com/EUiACORNELLA
http://es-es.facebook.com/people/Euia-Cornella/
http://www.youtube.com/user/EUiACornella
Local: C/Verge del Pilar nº 25 Telf.-933771778