28 de abril de 2014

JORNADA REPUBLICANA A CORNELLÀ




El dissabte dia 26 d’abril va tenir lloc al CEIP Sant Ildefons de Cornellà la jornada republicana organitzada per les assemblees de Cornellà, Sant Joan Despí i Esplugues.




La jornada s’iniciava amb una paella republicana a la qual es van inscriure’s més de vuitanta companys i companyes entre els quals estava la candidata de EUiA a les properes eleccions europees la Núria Lozano i el nostre diputat al Parlament de Catalunya, en Joan Mena.
 


Durant tota la jornada es va poder gaudir d’una exposició fotogràfica de la II República a Cornellà, així com la venda de manualitats relacionades amb la República.




Després del dinar i un breus parlaments per part del la Núria i el Joan, van passar a una representació poètica musical, que ens va traslladar a la II República. 

















Per finalitzar van passar el documental “Vencidxs”, documental amb més de 100 testimonis reals de la II República i la guerra posterior.  


En les intervencions presentades pel nostre coordinador comarcal, Sergio Gómez, Núria Lozano va atacar la “política de saló” i va defensar una Unió Europea que estigui “amb la gent”. Lozano també va homenatjar la república, recordant que “és llibertat i justícia per a la població, és democràcia”, i “serveis públics, ocupació digna i educació”. Pel que fa al foment de l’educació, la candidata va recordar la recent visita a Barcelona del president de l’Equador, Rafael Correa, que el seu país impulsa la revolució ciutadana. La candidata d’ICV-EUiA va recordar que Correa va advertir que “no ens derrotaran amb la violència sinó amb la ignorància i per això ataquen l’educació”, les forces reaccionàries.




Per la seva part, el diputat Joan Mena, va començar recordant per la seva banda que el Baix Llobregat és una “comarca exemplar”, “referent de la lluita obrera”. I, després de recordar el bombardeig de Gernika i la revolució dels clavells, va proclamar que també avui “ens hem d’alçar per defensar els nostres drets i les nostres conquestes socials i laborals”. En aquest sentit, va atacar la “transició que eternitza els privilegis d’alguns i no defensa els drets de tots” i, en contra d’això, va reivindicar la vigència dels valors republicans, la necessitat d’una “tercera república”, i el “dret a decidir-ho tot”.
També va recordar que l’acte se celebrà el dia que feia 77 anys del bombardeig de la ciutat basca de Gernika per part del feixisme. Avui en dia, va declarar Mena, la ciutadania s’ha de mobilitzar contra una “troika que també bombardeja els nostres drets i les nostres conquestes socials”.


Més informació;  http://www.euia.cat/pagina.php?idp=8188

SALUT I REPÚBLICA.


Grup Comunicació d'EUiA Cornellà Llobregat
euiacornellallobregat@gmail.com
https://twitter.com/EUiACORNELLA
http://es-es.facebook.com/people/Euia-Cornella/
http://www.youtube.com/user/EUiACornella
Local: C/Verge del Pilar nº 25 Telf.-933771778

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat