3 de enero de 2011

Miralles: "Els consellers d'Economia i Salut fan de portaveus de les patronals"

El coordinador general d’EUiA planteja tres prioritats pel 2011: l’acompanyament als sindicats en la lluita contra la reforma laboral i del sistema de pensions; la defensa dels serveis públics i la campanya de les municipals

El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha explicat avui en roda de premsa les tres prioritats polítiques de la seva formació per 2011. En primer lloc, continuar al costat dels sindicats, que en la seva opinió estan fent “un exercici de responsabilitat per arribar a un compromís que freni la deriva conservadora del govern Zapatero”. Miralles ha concretat que EUiA participarà a les pròximes mobilitzacions i també contribuirà recollir signatures de suport a la ILP impulsada per CCOO i UGT a fi de “modificar la contrarreforma laboral”, que el coordinador general d’EUiA considera va tenir “una resposta contundent” amb la vaga general del 29-S i ara amb aquesta ILP es pretén portar a debat a les institucions amb el suport ciutadà. Miralles ha insistit que EUiA recaptarà suports “en àmbits cívics i socials, ocupant l’espai públic”.
A més, la formació d’esquerres vol acompanyar els sindicats en la seva lluita contra la reforma del sistema de pensions. En paraules de Miralles, la votació de PSOE, CiU i PP al Pacte de Toledo ara fa 4 dies ha suposat “un atac a l’estat social al nostre país”. En aquest sentit, Miralles ha criticat els “neocons” de CiU per la seva reiterada complicitat en les polítiques de retallades i ha advertit que l’informe sobre pensions és ambigu i pot permetre l’eixamplament de l’edat de jubilació, la retallada de les futures pensions i la modificació del còmput, i que “la mare dels ous” és que això afavoreix els fons privats de pensions.
La segona prioritat d’EUiA per aquest any serà la defensa dels serveis públics, principalment salut, ensenyament i serveis socials. Segons el seu màxim dirigent “a 6 dies de la presa de possessió ja podríem demanar carbó  pels nous consellers d’Economia i Salut”, en referència a les recents declaracions d’Andreu Mas-Colell i Boi Ruiz culpant el sistema sanitari de l’actual dèficit i elogiant les assegurances privades. Miralles els ha titllat de “portaveus de les patronals al Govern de Catalunya” i ha considerat “fracassades i burdes les seves teories del mercat a qui representen”.
Així, el coordinador general d’EUiA ha acusat al Govern de Mas de no preocupar-se de les persones doncs “no ha piulat respecte l’increment per sobre de l’IPC del preu de serveis bàsics com la llum, el gas o el transport públic”. Miralles ha conclòs que el de CiU és “el govern dels poderosos” i que alguns dels seus components “han estat decidits per les patronals” i s’ha mostrat convençut de què  “com que aquest Govern representa els interessos dels poderosos, ara ha començat amb la salut però seguirà amb l’educació i els serveis socials. Col·loquen la por al manteniment del sistema i davant d’aquesta  por apliquen retallades i les justifiquen a través de sectors econòmics i mediàtics”. Per això ha recordat que “a ICV-EUiA ens trobaran davant d’aquestes polítiques, defensant un sistema públic, universal i gratuït de salut.”
Finalment, la tercera prioritat de la formació d’esquerres té a veure amb les pròximes eleccions municipals. EUiA vol ampliar l’extensió territorial i enfortir la coalició ICV-EUiA de cara als comicis de maig. Miralles ha recordat el lema forjat per la coalició roig i verda durant la passada campanya, “una esquerra d’acollida” i en aquest sentit ha dit que això passa també per la composició de les candidatures, que haurien d’incloure a “aquells homes i aquelles dones d’esquerres que han vist en la coalició un bon espai per plantar cara a la dreta i per frenar els ‘neocons’ a les municipals”.
Felip Puig i les càmeres
Preguntat per declaracions del nou conseller d’Interior, Felip Puig, en què assegurava que no volia fer revisionisme del passat, Miralles ha respost que Puig deuria dir això el passat dia dels innocents. “És curiós que la formació que integra un Govern que vol aplicar una modificació de decisions del Govern anterior com per exemple que es puguin eliminar les càmeres de les comissaries, voti  amb el PP a l’Ajuntament de Barcelona que s’instal·lin més càmeres als carrers. Aquesta és l’expressió més clara de la involució democràtica d’aquest Govern”,  ha conclòs Miralles.



Grupo de Comunicación de EUiA de Cornellá
http://euiacornellallobregat.blogspot.com
euiacornellallobregat@gmail.com
http://www.youtube.com/user/EUiACornella

Local: C/ Virgen del Pilar nº 25 
Telf.-933771778 
Despacho Grupo Municipal EUiA: 
Telf.-933770212 Extensión-706 Lunes 
de 17 a 19 horas. eua@aj-cornella.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat