19 de noviembre de 2012

Joan Mena, Cayo Lara i Joan Coscubiela demanen a Cornellà el vot per ICV-EUiA: "la garantia dels drets socials"
El número 3 de la coalició per Barcelona, el coordinador federal d'IU i i el diputat al Congrés apleguen més de dues-centes persones a la plaça del Pilar al barri de Sant Ildelfons, símbol de les lluites obreres a la ciutat i la comarca del Baix Llobregat

La plaça del Pilar de Cornellà s’ha omplert aquest vespre de veïns i veïnes del barri de Sant Ildelfons que han assistit al míting de campanya d’ICV-EUiA que ha comptat a més de amb el candidat número 3 de la coalició per Barcelona, Joan Mena, ha comptat amb uns convidats d’excepció: els diputats del grup de L’Esquerra Plural al Congrés Joan Coscubiela i Cayo Lara, coordinador federal d’IU.

Mena ha començat lloant el resultat de la vaga general del 14N i l’exemple de mobilització de la comarca del Baix Llobregat, que sempre ha demostrat la força de la seva gent, recentment també aturant el macroprojecte d’Eurovegas. El candidat de la coalició roig i verda ha valorat que aquesta ha situat amb el seu suport actiu a la vaga i el seu treball a les institucions “el debat on toca” i s’ha reclamat de la força política que té solucions als problemes de la gent. Així, Mena ha reivindicat que s’ha de recuperar la il·lusió i la dignitat, perquè ICV-EUiA ha demostrat que està carregada de raons i que no es resigna a que l’1%, els poderosos, vulguin acabar amb els drets del 99% de la societat, guanyats amb l’esforç comú.

El número 3 d’ICV-EUiA ha insistit que aquesta vaga ciutadana demostra que “podem derrotar les polítiques d’austeritat que atempten contra la classe treballadora i els més vulnerables” i l’ha situat com “el primer pas per guanyar el demà i construir l’alternativa”. Per a Mena la vaga ha estat “modèlica per la participació massiva” i ha fet esment de les mobilitzacions a ciutats com Cornellà, Sabadell, Terrassa, Badalona, L’Hospitalet, Girona, Tarragona... on la gent ha dit a Artur Mas que “les seves polítiques no tenen futur a Catalunya”. El candidat roig i verd també ha valorat la suma de forces socials que han secundat la convocatòria sindical: “els partits d’esquerres, les plataformes ciutadanes, les associacions veïnals que han conscienciat el petit comerç de què era una vaga de tothom, dels autònoms, dels aturats, dels joves que a Catalunya més del 50% no tenen feina”.

I pel que fa a les eleccions del 25N, Mena ha recomanat CiU i el seu candidat, Artur Mas, parafrasejant el seu eslògan de campanya, que escoltin la voluntat del poble de Catalunya que s’ha manifestat al carrers de Barcelona el 14N per “deixar de pagar els plats trencats dels poderosos”.

El futur diputat ha fet balanç a continuació dels 21 mesos de govern de CiU: 200.000 aturats més, més de 950 EROs, més de 9.000 famílies desnonades, quasi 40.000 professors fora de l’escola pública, un 79% menys de beques d’estudi, acomiadament de metges de la sanitat pública, les llistes d’espera que han augmentat un 43%... “Com volen construir un país amb aquestes xifres?”, s’ha preguntat Mena, “el que estan fent és destruir Catalunya”, ha afirmat.

El candidat ha assenyalat la connivència de CiU i PP i en concret la col·laboració de la dreta en la reforma laboral que ataca la classe treballadora, la imposició del copagament sanitari, injust i insolidari, els ajuts a la banca rescatada, quan el que cal és rescatar a les persones i els territoris.

Davant de tanta injustícia, Mena ha defensat que hi ha alternatives “de la mà de la societat que s’organitza i de la dignitat dels nostres representants a les institucions, al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats”. Ha posat d’exemple que ara el TC consideri anticonstitucional l’euro per recepta i la UE qüestioni la llei hipotecària i s’ha mostrat convençut que el TC també reconeixerà que la reforma laboral és inconstitucional.

Mena ha carregat una vegada més contra les polítiques i les retallades de Mas i Rajoy. Al candidat de CiU la qualificat de “Messies de les retallades” que “ha traficat amb els nostres drets, a la sanitat i a l’educació públiques, a l’habitatge i amb els drets laboral”. El candidat d’ICV-EUiA només accepta retallar als especuladors, la banca, l’exèrcit, la casa reial i la corrupció que “volen amagar sota la bandera”.

Mena ha defensat el dret a decidir del poble de Catalunya, el dret democràtic a decidir-ho tot, perquè ICV-EUiA té l’aval de la tradició –des de temps del PSUC ha fet bandera del dret a l’autodeterminació de tots els pobles-, de la coherència i la solidesa: “Som la garantia dels drets socials”, ha afirmat. I per acabar, ha llançar un missatge d’esperança, raó i dignitat: “L’alternativa al carrer és la mobilització, i el 25N a les urnes ho és votar a la nostra coalició. El 14N hem guanyat al carrer i el 25N guanyarem l’alternativa política”.

Per la seva part, Cayo Lara ha explicat a les dues-centes persones reunides a Sant Ildelfons que ell no entén de confrontació de banderes, que el que continua existint és la lluita de classes, “la lluita entre la immensa majoria i els que acumulen privilegis”. Així, s’ha referit a la seva visita prèvia als treballadors de Telefónica de Barcelona en vaga de fam des de fa 12 dies per la readmissió de Marcos, un company acomiadat improcedentment per baixa laboral per malaltia. El coordinador federal d’IU ha clamat que aquest és el resultat de la darrera reforma laboral del PP recolzada per CiU: “El que s’hauria de tipificar com a delicte és que empreses amb beneficis acomiadin treballadors malalts”, ha sentenciat.

El dirigent d’IU i president del grup de L’Esquerra Plural al Congrés ha destacat que les enquestes situen la seva formació i la coalició ICV-EUiA en creixement i ho ha atribuït a que generen alternatives que donen esperança a la gent. Mentre que un 84% té poca o gens de confiança en Rajoy i el 91% tampoc confia en Rubalcaba. “La gent que pateix busca una llum, una porta i per això hem d’accelerar el procés per cohesionar el nostre projecte”, ha reflexionat el líder d’IU. “Som els que estem amb els treballadors i a totes les mobilitzacions contra les polítiques injustes”, provinguessin del PSOE o ara del PP, ha senyalat Lara. Perquè com ha afegit “fan mal a la majoria social i afavoreixen el poder financer i als poderosos”, amb la pretensió d’acabar amb el sindicalisme de classe i les conquestes del moviment obrer”.

“Estem amb les plataformes socials i per això ens guanyem la confiança de la gent”, ha continuat el dirigent d’IU i diputat. En la defensa de la sanitat i l’educació públiques, enfrontats a una dreta que nega la cobertura sanitària als immigrants i nega la igualtat d’oportunitats amb el seu model educatiu, que fomenta el classisme.

Lara ha encoratjat la militància a reconquerir “allò que és nostre”, els drets que ens estan robant i que hem conquerit al llarg de la història, a confrontar les polítiques neoliberals que imposa la dreta a Espanya i a Catalunya, com a la UE, dictades pel capital financer, que “són els qui decideixen”. El coordinador federal d’IU ha contraposat “l’Europa social dels pobles, en la que somniem aquells que no creiem en fronteres”.

Entrant de ple en les eleccions catalanes, Lara ha acusat Mas de tapar la seva ineficiència de les seves polítiques amb l’avançament electoral. I ha fet responsable el govern de CiU d’afavorir l’especulació, de la desfiscalització de la hisenda pública, de fer possible que les SICAV paguin només un 1%, de les bonificacions fiscals a les grans empreses... El líder d’IU ha demanat així comptes a Mas i ha dit que “els recursos són a les butxaques dels rics” gràcies a les seves polítiques.

Per acabar, Lara ha instat a plantar cara en el Parlament català amb una gran representació d’ICV-EUiA per poder canviar les lleis i que “no ens les marqui la Banca”.

Pel que fa a la intervenció de Joan Coscubiela, diputat al Congrés i durant molts anys secretari de CCOO de Catalunya, s’ha centrat en el símbol de lluita social, sindical i de defensa de les llibertats que representa la gent de Cornellà i de la comarca en general. I a la vaga del 14N contra les polítiques d’austeritat salvatge han tornat a donar exemple. “Ens volen resignats i callats però en aquesta vaga hem començat a guanyar algunes coses i hem de continuar lluitant pels nostres drets”, ha assegurat en ‘Coscu’, per a qui les mobilitzacions han demostrat que “no ho han aconseguit”.

El diputat d’ICV-EUiA al Congrés ha dit que Artur Mas vol tapar el seu fracàs amb les eleccions del 25N i ha cridat a la ciutadania a tenir memòria i a denunciar-ho: “CiU no vol parlar de la reforma laboral perquè la va votar amb el PP”, però ha remarcat que “els hem obligat a que parlin dels desnonaments quan porten 7 anys votant en contra de les nostres propostes per modificar la llei hipotecària i d’enjudiciament civil”. Coscubiela ha acusat CiU de posar sempre per damunt de tot l’estabilitat del sistema financer, la banca i els poderosos “encara que sigui a costa de les famílies que pateixen”. I ha afirmat que CiU i PP tenen el mateix model de societat.

Coscubiela ha denunciat així mateix la manipulació que la federació nacionalista està practicant en aquesta campanya, com si s’hagués de decidir respecte a la independència. “Estan defugint l’element determinant, perquè el govern que surti el 25N haurà de votar uns pressupostos i si es recupera l’impost de successions, i mentrestant diuen que no hi ha recursos per les beques menjador”, ha argumentat el diputat d’esquerres, que ha valorat la importància de la vaga general i les mobilitzacions per recuperar el centre del debat.

Podeu veure el míting en el següent vídeo:
http://www.youtube.com/watch?v=NEBo9dDdAOI

Grup Comunicació d'EUiA Cornellà Llobregat
http://euiacornellallobregat.blogspot.com
euiacornellallobregat@gmail.com
https://twitter.com/EUiACORNELLA
http://es-es.facebook.com/people/Euia-Cornella/
http://www.youtube.com/user/EUiACornella
Local: C/ Verge del Pilar nº 25
Telf.-933771778

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat