15 de febrero de 2015

ACTE PRESENTACIÓ DELS CAPS DE LLISTA DE LA CANDIDATURA DE LA COALICIÓ ICV-EUiA A L'AJUNTAMENT DE CORNELLÀ

Aquest divendres va tenir lloc a l’auditori de Sant Ildefons la presentació dels caps de llista de la candidatura d’ICV-EUiA a l’ajuntament de Cornellà. Aquesta acte de presentació ha volgut ser un punt d’inflexió entre l’inici de la confecció de la candidatura, en la qual els dos caps de llista han estat escollits mitjançant un procés d’eleccions primàries obertes a la ciutadania de Cornellà en ambdues formacions i el treball que s’està realitzant en la confecció del programa, tant a nivell nacional com a nivell local.L’acte que va tenir lloc a un auditori de Sant Ildefons gairebé ple, va ser presentat per la Núria Luceno i l’Hilario Aguilar, va comptar amb la participació del Sergio Gómez, cap de llista d’EUiA , l’Arnau Funes, cap de llista d’ICV, l’Anna Caminals, actual regidora portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA a l’ajuntament. També van participar,en Joan Mena diputat del grup d’ICV-EUiA al parlament de Catalunya i en Joan Coscubiela diputat al congrés dels diputats pel grup de la Izquierda Plural.


A la presentació de l’acte la Núria i l’Hilario després de donar la benvinguda i van explicar als assistents la dinàmica de l’acte, i van informar que tots els/les presents podrien formular qualsevol tipus de preguntes o dubtes als caps de llista que serien respostes a la part final de l’acte.  El primers en prendre la paraula van ser l’Anna i el Sergio que van fer un petit resum de la feina realitzada pel grup municipal tant al carrer com a l’ajuntament i van explicar els 10 compromisos que son l’eix del programa perquè Cornellà sigui una ciutat amb Dignitat, Drets i Democràcia. En el resum de la feina feta es va destacar la lluita realitzada amb les entitats socials i van posar de manifest que quant ens unim som molts forts, i com a clar exemple van posar la lluita contra la construcció d’Eurovegas al nostre municipi. 

De la mateixa manera van deixar clar que lluita està més viva que mai i van emplaçar als assistents a la propera manifestació del dia 25 de febrer des del Moises Broggi fins a l’ajuntament de Cornellà en defensa d’una sanitat pública, gratuïta, universal i de qualitat.

Seguidament va prendre la paraula en Joan Mena. El diputat al parlament català, va destacar que ara que es parla tant de confluència, hem de posar en valor que la nostra coalició és un gran exemple. Va destacar que tot i les discrepàncies, som una coalició que treballa conjuntament amb uns objectius ben clars, que son la transformació d’aquesta societat, i per aquest canvi, les candidatures municipals que presenta la coalició i les polítiques que representen són bàsiques per aquest.En Joan Coscubiela va destacar la potència de la coalició a Cornellà ja que és una coalició que ha estat incansable en la feina realitzada tant al carrer, com als moviments socials, com a les institucions. Coscu va destacar que amb nosaltres està clar que no tots som iguals, i va destacar la feina feta tant per la Pura Velarde com pel Benigno com pels nostres afiliats i simpatitzants que treballen dia a dia, i que no callaran. Per últim va encoratjar a seguir amb la feina tant municipal com comarcal, ja que amb el cas de l’oposició a Eurovegas vam ser un  exemple de la dignitat que té la gent de Cornellà i de la comarca.    

L’Arnau Funes en la seva intervenció va donar les gràcies per la confiança dipositada en ell per a encapçalar la llista de la coalició i va detallar quin significat té per a la coalició el lema de campanya “ Per una Cornellà més JUSTA, DEMOCRÀTICA i SOSTENIBLE”. En el tema d’una Cornellà més justa entre d’altres temes va destacar la tarificació social dels serveis públics, aquesta tarificació hauria de permetre que tots els cornellanenc/a hauríem de poder gaudir dels serveis públics sense cap mena de discriminació econòmica. Com a exemple de que es possible realitzar-ho va posar l’exemple de Sant Feliu de Llobregat on governa la nostra coalició i s’està portant a terme. En quant al a la democràcia a l’ajuntament, Funes va denunciar el ROM Règim Orgànic Municipal que limita i gairebé anul·la  la participació ciutadana i de les entitats municipals als òrgans municipals. També va destacar necessitat de que la participació ciutadana tingui un paper principal en la confecció dels pressupostos municipals.  També va destacar pel que fa al medi ambient i la sostenibilitat la necessitat de revertir les actuals polítiques i obrir Cornellà al riu. Com a exemple va destacar el passeig del riu i les diferencies entre el tram del Prat de Llobregat i el del nostre municipi. De la mateixa manera també va posar en valor que la nostra coalició va ser la única que va presentar esmenes al macroprojecte Ribera-Salines  que per sort actualment està paralitzat.


Després de les intervencions, i a preguntes dels assistents, entre d’altres, els candidats van deixar clar que en el nostre programa no estarà no només que no es tanqui cap escola bressol, si no la remunicipalització de les que actualment estan en gestió externa.  

Grup Comunicació d'EUiA Cornellà Llobregat 
cornella@euia.cat
https://twitter.com/EUiACORNELLA 
http://es-es.facebook.com/people/Euia-Cornella/
http://www.youtube.com/user/EUiACornella 
Local: C/Verge del Pilar nº 25 Telf.-933771778

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat