9 de noviembre de 2010

EUiA es manifesta per condemnar l'últim atac del Marroc al poble sahrauí



Una delegació d'EUiA encapçalada per la seva responsable de l'àrea de Solidaritat i Pau, Àngels Tomàs, ha participat aquest dilluns a la tarda a la concentració convocada per l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí davant el Consolat general del Marroc per denunciar els últims atacs de l'exèrcit marroquí sobre el poble sahrauí. La concentració ha aplegat més d'un centenar de persones i s'han pogut sentir consignes en contra del rei del Marroc i a favor dels saharuís i el Front Polisario.




EUiA condemna l’assalt de les forces de seguretat marroquines al campament de resistència de Al-Aaiun



La Comissió Permanent d’EUiA ha aprovat aquest matí una resolució de condemna a l’assalt perpetrat per l’exèrcit marroquí al campament d’Agadym Izik, situat a les afores de Al-Aaiun, on 20.000 persones estan acampades des de fa quatre setmanes per reivindicar una millora de les condicions de vida.
Per a EUiA és intolerable el menyspreu del règim alauita cap a la legislació internacional pel que fa a l’ocupació il•legal i violenta dels territoris del Sàhara Occidental. EUiA denuncia els atacs de les forces marroquines que es produeixen amb extrema violència i brutalitat, com acostuma a ser la contínua repressió de la ciutadania sahrauí, la qual reivindica legítimament la seva terra i l’exercici del dret a l’autodeterminació.
EUiA manifesta la seva consternació per l’assalt al campament i per la repressió exercida per part de les forces de seguretat marroquines contra els simpatitzants de la causa sahrauí i expressa el seu compromís, de nou, amb el poble sahrauí i amb les seves legítimes reivindicacions. Aquesta és una causa justa.
Lórganització d’esquerres denuncia que les autoritats marroquines han limitat la llibertat d’expressió i d’informació de diversos periodistes i que han impedit l’entrada a Al-Aaiun a l’eurodiputat Willy Meyer, d’Izquierda Unida, a tres diputats autonòmics i a dos periodistes, als que expressa la seva solidaritat.


Grupo de Comunicación de EUiA de Cornellá
http://euiacornellallobregat.blogspot.com
euiacornellallobregat@gmail.com
http://www.youtube.com/user/EUiACornella

 Local: C/ Virgen del Pilar nº 25 
Telf.-933771778 
Despacho Grupo Municipal EUiA: 
Telf.-933770212 Extensión-706 
Lunes de 17 a 19 horas. eua@aj-cornella.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat