13 de marzo de 2011

Miralles retreu a Mas que anés a Brusel·les a “mostrar la dimensió de la tisora”




El vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA acusa el president de la Generalitat, en el Ple del Parlament, de queixar-se aquí dels mecanismes econòmics imposats per Europa i assumir-los acríticament davant el president de la Comissió Europea, Durão Barroso.

El vicepresident d’ICV-EUiA, Jordi Miralles, ha preguntat aquest matí en el Ple del Parlament al president de la Generalitat, Artur Mas, per l’abast i el balanç de la seva recent visita al president de la Comissió Europea (CE), Durão Barroso, a Brusel·les, i per la repercussió que pugui tenir per l’enfortiment de l’Estat del Benestar a Catalunya.

El diputat d’ICV-EUiA li ha retret al president “haver perdut una gran oportunitat" i haver tingut "una actitud acrítica” en aquesta trobada i l’ha acusat, així mateix, de “dir aquí diu una cosa i allà una altra”, doncs “aquí diuen que se’ls imposen uns mecanismes econòmics des d’Europa i allà els assumeixen”, ha assegurat Miralles. Per al diputat d'esquerres, Mas en realitat ha anat a Brusel·les "mostrar la dimensió de la tisora" i ha aprofitat per evidenciar encara més les incoherències de CiU, subratllant que diuen una cosa a la cambra catalana i en fan una altra al Congrés dels Diputats. Miralles ha posat d’exemple que Mas hagi dit avui al Parlament que farà el possible per evitar que les famílies hipotecades que han perdut la seva vivenda segueixin pagant el deute al banc, quan fa dues setmanes CiU va votar el contrari al Congrés.

Miralles ha fet saber a Mas que “no porten bones notícies” a la gent i al país, sinó que "el seu govern genera incertesa i inseguretat a molta gent”. Així, li ha retret que “cada dia que passa hi ha més atur, més empreses que marxen i més ciutadans, professionals i usuaris que viuen amb creixent incertesa pels anuncis de les retallades”. El diputat roig i verd s’ha refermat en el que ICV-EUiA va anunciar que faria “una oposició ferma”, si es produïa una involució a l’Estat de Benestar que “hem creat durant molts anys”. A més, Miralles ha advertit a Mas que aquesta “contestació a les retallades també se la trobarà al carrer”.

Finalment, el diputat d’ICV-EUiA ha assegurat que les retallades del Govern de Mas són fruit d’una “opció ideològica” del Govern que té a veure amb una “regressió en el model social i la conseqüent pèrdua de qualitat de vida de les persones”. Miralles ha dit que “vostés i nosaltres tenim models socials diferents, és evident”, però pensant em les persones que pateixin la crisi li ha demanat que "rectifiqui”.

Per la seva banda, el president ha respost que el propòsit de la seva visita al president de la CE ha estat subratllar el prestigi de Catalunya, explicar els esforços pressupostaris i parlar de la Unió pel Mediterrani i també del corredor ferroviari mediterrani.


Enllaç al vídeo de la pregunta (Canal Parlament):
www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/videos



Grupo de Comunicación de EUiA de Cornellá 
http://euiacornellallobregat.blogspot.com 
euiacornellallobregat@gmail.com 
http://www.youtube.com/user/EUiACornella 
 Local: C/ Virgen del Pilar nº 25 
Telf.-933771778 
Despacho Grupo Municipal EUiA: 
Telf.-933770212 Extensión-706 
Lunes de 17 a 19 horas. eua@aj-cornella.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat