14 de marzo de 2011

Resolució d'EUiA per les llibertats i la democràcia al món àrab: No a la guerra a Líbia





El 17 de desembre de 2010 un jove tunisià s'immolava en un acte de desesperació, símbol de manca d'expectatives de futur. Des d’aleshores ençà quelcom està canviant al món àrab. Aquests canvis s'estan produint en major o menor mesura a Tunísia, Egipte, Iemen, Iraq, Jordània, Líbia, Bahrein, Algèria i Marroc, entre d'altres països.

Hi ha elements comuns que han fet possible aquests fets: manca de llibertats, governs corruptes, incapacitat per construir estats democràtics, empitjorament de les condicions econòmiques i socials i manca de perspectives de la gent treballadora i de la joventut. Han estat governs que han rebut el suport històric de les potències occidentals (Unió Europea i Estats Units) per motius geopolítics, econòmics (petroli i gas) i amb el pretext de la lluita contra el terrorisme internacional.
A Líbia, la resposta violenta i repressiva de Muammar el Gaddafi  als legítims anhels de llibertats, en sintonia amb les revolucions de caràcter nacional i democràtic a la resta de països, ha derivat en una greu confrontació armada interna.

EUiA ens solidaritzem amb la lluita del poble libi, en favor de la llibertat, les reformes democràtiques, econòmiques i socials, així com per a la fi del règim autoritari libi de Gaddafi. EUiA demanem que es creïn les condicions per a la fi de la violència, un alto al foc i l'inici d'un diàleg que respongui als anhels de llibertats i democràcia del poble libi.

EUiA ens manifestem en favor de la pau i el respecte ple a la vida i als drets de tots els ciutadans i ciutadanes libis, sense intervenció estrangera, que només serviria  per a la prolongació del conflicte. Tal i com dèiem a la resolució del 24 de febrer: “Donem suport a les lluites dels ciutadans i ciutadanes àrabs que lluiten per deslligar-se de l’imperialisme i per les seves aspiracions nacionals i democràtiques.”

EUiA ens oposem a qualsevol tipus d'intervenció militar a Líbia, aquests tipus d’intervencions militars s'ha demostrat que comporten conseqüències pitjors, especialment per a la població civil, com en els casos d'Iraq i Afganistan. Ens oposem la instal·lació d'una zona d'exclusió aèria, que entenem com a pas previ a una intervenció militar.        

EUiA ens solidaritzem amb les organitzacions de l'esquerra política i social àrabs i la seva lluita que, tal i com han definit en una recent reunió a Beirut del Fòrum de l'Esquerra Àrab, afirmen: “Les tasques de les forces d'esquerra àrabs són reforçar-nos i consolidar el moviment revolucionari que està vivint la regió.”

Comissió Permanent d'EUiA, 14 de març 2011


Grupo de Comunicación de EUiA de Cornellá

http://euiacornellallobregat.blogspot.com 
euiacornellallobregat@gmail.com
http://es-es.facebook.com/people/Euia-Cornella
http://www.youtube.com/user/EUiACornella
Local: C/ Virgen del Pilar nº 25 
Telf.-933771778 
Despacho Grupo Municipal EUiA: 
Telf.-933770212 Extensión-706 
Lunes de 17 a 19 horas. eua@aj-cornella.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat