3 de junio de 2011

EUiA i Alternativa Jove a la manifestació 'Tanquem les nuclears!


El pròxim diumenge 5 de juny, a les 12 del migdia, més de 60 entitats es manifestaran al centre de Barcelona sota el lema ‘Tanquem les nuclears!’. La mobilització ha estat convocada per la coordinadora del mateix nom i s’anirà des de la Delegació del Govern de l'Estat al Pla del Palau fins a la seu de FECSA-ENDESA, al Paral·lel de Barcelona. Amb aquest recorregut simbòlic, les organitzacions convocants -entre les que hi som EUiA i Alternativa Jove-, interpel·len els dos principals  responsables del funcionament de les centrals nuclears a Catalunya i l'Estat: el poder polític i el poder de les companyies elèctriques propietàries de les centrals.


La coordinadora antinuclear vol el tancament urgent i progressiu de les 3 centrals que funcionen a Catalunya, demanda que fa extensiva a les altres 5 centrals que encara funcionen a la resta de l'Estat.

Moció de l’Entesa al Senat pel tancament definitiu
D’altra banda, el grup de l’Entesa Catalana de Progrés ha presentat una moció al Senat en què insta al Govern a fixar una data de tancament definitiu de les centrals nuclears, abandonant el concepte de tancament segons la seva “vida útil”.

Així mateix i d'acord amb les recomanacions del Consell Assessor per al Desenvolupament  Sostenible de Catalunya (CADS), l’Entesa vol que el Magatzem Temporal Centralitzat (ATC) es construeixi lluny de qualsevol central nuclear en actiu i que es tingui en compte, per a la seva ubicació, no només la voluntat del municipi o municipis propers si no la voluntat del Parlament de la Comunitat Autònoma on es vulgui construir.

En la moció també es demana que l'autoritat competent analitzi la viabilitat i suficiència dels plans  d'emergència i evacuació en un radi de 80 km, comprovant que existeixen els mitjans tècnics, humans, materials i d'infraestructures per realitzar-los i organitzant, periòdicament, exercicis de simulació d'una emergència greu per poder exercitar tots els elements del pla.
L’Entesa vol, a més, que a partir del moment en que s'hagi amortitzat la construcció de cada central nuclear, es dediqui un terç del seu benefici d'explotació al foment i investigació d'energies alternatives, d'una banda, i al foment de l'economia productiva a la zona d'influència de cada central, per l'altra.

Per acabar, el grup progressista català al Senat, insta en la seva moció al compliment, en el menor termini possible, de la Proposició no de Llei núm. 162/000828, aprovada pel Ple del Congrés dels Diputats el dotze d'abril d’aquest any, sobre la seguretat de les centrals nuclears espanyoles.


Grupo de Comunicación de EUiA de Cornellá 

http://euiacornellallobregat.blogspot.com
euiacornellallobregat@gmail.com 
http://es-es.facebook.com/people/Euia-Cornella/100001615856228 http://www.youtube.com/user/EUiACornella
Local: C/ Virgen del Pilar nº 25
Telf.-933771778
Despacho Grupo Municipal EUiA:
Telf.-933770212
Extensión-706
Lunes de 17 a 19 horas.
eua@aj-cornella.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat