29 de noviembre de 2011

Miralles: "Necessitem un plus més d'activisme social per fer oposició al model i les mesures injustes del Govern de CiU"

El coordinador general d’EUiA i diputat diu que “el canvi a Catalunya ha estat a pitjor” i crida a “accelerar” la contribució d’ICV-EUiA a “l’oposició social” perquè “el bon treball parlamentari no és suficient”
El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha afirmat avui que “des de fa un any -coincidint amb l’arribada de CiU al Govern de la Generalitat- a Catalunya es viu pitjor”. Així, ha constatat que “hi ha més persones aturades i no s’ha reactivat l’economia al nostre país” i que més enllà de les dificultats econòmiques comunes a Espanya i Europa, això té a veure amb “l’ortodoxa decisió del Govern de CiU d’aplicar polítiques d’ajustos”. Miralles també ha alertat de l’aprofundiment en la política de privatitzacions i de restar pes al sector públic que ha endegat l’Executiu català per afavorir “als qui fan negoci amb la salut, amb l’educació, amb els serveis socials i amb la comunicació”

Davant de tot això i de les noves retallades anunciades tot just guanyar les eleccions generals a Catalunya, la resposta per EUiA passa per “fer més oposició social al model i a les mesures de CiU”. El seu màxim dirigent i diputat ha destacat la “coherència” del grup d’ICV-EUiA al Parlament i al carrer, però ha senyalat que “el bon treball parlamentari no és suficient” i que cal “accelerar la contribució de la nostra coalició a l’oposició social”.
Així Miralles ha insistit que ICV-EUiA és “l’esquerra que ha pujat” perquè “hem fet front al model injust de CiU i a les seves retallades” i ha instat a anar més enllà i “planificar i coordinar” l’oposició social necessària per les noves mesures regressives previsibles i anunciades: el copagament sanitari, l’increment de les tarifes del transport públic, la privatització de l’ICS, les retallades de sous als empleats públics i la tisorada a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).
En conclusió, Miralles ha reivindicat un lligam més estret amb les organitzacions socials per donar respostes i impulsar mobilització: “Necessitem un plus més d’activisme social” per a què “l’experiència i la pràctica cívica impregni a la institucional.”

El Consell Nacional d’EUiA es reunirà aquest divendres
D’altra banda, el coordinador general d’EUiA ha anunciat que el Consell Nacional de la formació es reunirà aquest divendres per analitzar els resultats de les eleccions generals del passat 20-N. Miralles ha recordat que fa una setmana la Comissió Nacional ja va valorar en positiu  que la coalició ICV-EUiA  multipliqués per tres la seva representació al Congrés i que l’àmplia coalició ‘La Izquierda Plural’ integrada per 13 forces -entre elles IU i la coalició roig i verda catalana- hagi assolit 11 escons: “Es confirma que formar aquesta coalició a nivell estatal ha estat un encert”, ha conclòs.

Miralles ha afirmat així mateix que el nou moment polític i social evidencia que “ICV-EUiA  s’ha d’obrir i eixamplar l’espai que representa per estar a l’alçada dels grans reptes”, com seguir donant respostes a la crisi i també a la “involució” que representa un govern del PP. Així, el diputat d’esquerres ha apostat per coalició “més participada” que aculli en el seu sí a “gent d’esquerres que fa política, que es mobilitza, que ens vota, ens dóna suport públic i ens felicita pels resultats de les darreres eleccions”. Una reflexió que tant ICV com EUiA hauran de fer: “Què ha de ser l’esquerra alternativa a Catalunya en els pròxims anys”. 
Grup Comunicació d'EUiA Cornellà Llobregat 
http://euiacornellallobregat.blogspot.com
euiacornellallobregat@gmail.com 
http://es-es.facebook.com/people/Euia-Cornella/
http://www.youtube.com/user/EUiACornella
Local: C/ Mare de Déu del Pilar nº 25
Telf.-933771778

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat