22 de marzo de 2012

Manifestació a Castelldefels 27 de Març


Contra la reforma laboral i en defensa dels serveis públics
Des del 2010, les organitzacions i entitats socials estem denunciant que les polítiques europees per afrontar la crisi només van adreçades a reduir el dèficit públic, imposen una reducció de la despesa social, no estimulen la reactivació econòmica i aposten, clarament, per la desregulació del mercat laboral, tal com s’acaba de confirmar amb l’aprovació de la nova reforma laboral mitjançant el Reial decret llei 3/2012, de 10 de febrer.

Per tot això, volem continuar denunciant la submissió d’Europa, els seus governs, les institucions comunitàries i les elits dirigents a les exigències dels mercats financers; és a dir, de les grans corporacions industrials i financeres. Això s’expressa amb polítiques contra les persones, que estan provocant la ruptura del nostre model social de convivència, i amb polítiques de retallades, que suposen la reducció dels serveis públics i les polítiques socials així com un atac a la seva qualitat, en una campanya orquestrada pels poders econòmics que té com a objectiu la privatització d’aquests serveis públics i la seva mercantilització.

Aquestes polítiques regressives, en el marc de la crisi, empitjoren encara més la situació perquè generen més injustícies i una desigualtat creixent entre la ciutadania, i afecten, encara amb més duresa, les persones amb menys recursos, les que es troben en situació d’atur i, especialment, els col·lectius més vulnerables, com les dones, els joves i la gent gran. Només han aconseguit que el consum es redueixi, que l’activitat econòmica continuï caient, que l’atur no deixi d’augmentar… I malgrat que es continuen destinant ajuts a les entitats financeres, el crèdit continua sense fluir a empreses i famílies.

A Catalunya, el Govern de la Generalitat està sent còmplice dels atacs al nostre model social (retallades en sanitat, educació, polítiques socials…) i pretén tornar a responsabilitzar els treballadors i treballadores públics de l’equilibri pressupostari. A aquests atacs, s’hi suma l’anunci del Govern central d’eliminar o afeblir drets civils, com el dret de les dones a la interrupció de l’embaràs, el matrimoni homosexual o els drets de les persones immigrades.

I, per si tot això no era suficient, el Govern central imposa una reforma laboral inútil per crear ocupació, ineficaç per impulsar el creixement econòmic i injusta amb les persones treballadores, la més agressiva des de l’aprovació de l’Estatut dels treballadors i des de la democràcia! Unareforma i uns atacs generalitzats contra els drets socials que posen en perill la qualitat de la democràcia a Europa, a Espanya i a Catalunya, i neguen la participació de la ciutadania en la presa de decisions!

Aquesta reforma, lluny d’aconseguir el creixement econòmic i la creació d’ocupació, redueix encara més els salaris i consolida un model productiu basat en els baixos costos, i en mesures com l’acomiadament lliure i gratuït i el poder absolut de l’empresari sobre les condicions de treball i els salaris, agredeix el dret constitucional a la negociació col·lectiva i limita el poder judicial en matèries com els ERO, l’estabilitat en l’ocupació, etc.

Les alternatives existeixen i és urgent un canvi en les polítiques per sortir de la crisi d’una manera justa:

— Cal una aposta clara i decidida per la salut i l’ensenyament públics i de qualitat, i per unes polítiques socials al servei de les persones.
— Cal una reforma a fons de la política fiscal que faci aflorar el frau, augmenti la recaptació i obligui a pagar els qui més tenen.
— Cal una política de rendes que afavoreixi la redistribució de la riquesa i la faci més justa i equitativa, amb salaris justos i prestacions socials, i amb un esforç sostingut per acabar amb privilegis i combatre desigualtats.
— Cal una reforma del sistema financer per garantir el flux del crèdit a famílies i empreses, així com la protecció dels petits estalviadors.
— Cal un veritable sistema de control dels preus que eviti especulacions d’intermediaris.
— Cal una política industrial que afavoreixi el canvi de model productiu i la reactivació de l’economia, optant decididament per la justícia mediambiental, revertint les polítiques industrials i energètiques nocives o insostenibles i promovent les energies renovables.

Per tot això, perquè hi ha alternatives i perquè només acceptarem que es faci front a la crisi amb mesures que garanteixin els drets socials, els drets de ciutadania i la cohesió social, les organitzacions i entitats socials donem suport a les mobilitzacions i accions per pressionar el Govern central i el català perquè rectifiquin les seves polítiques, tal com vàrem fer donant suport a la convocatòria de vaga general del 29 de setembre del 2010. Per això, ens sumem a la convocatòria de vaga general del 29 de març d’enguany.

També fem una crida a tots els ciutadans i ciutadanes perquè donin suport a les accions per reforçar la convocatòria i hi participin, expressin el seu rebuig contra la reforma laboral i les polítiques de retallades, denunciïn aquestes mesures, perquè pretenen acabar amb el model de justícia i cohesió social que entre tots i totes hem construït, i es comprometin en la defensa d’uns drets socials i laborals que ha costat molts anys de lluita aconseguir.


S’ho volen carregar tot!
27 de Març Manifestació a Castelldefels
I el 29‐M, Vaga General


Grup Comunicació d'EUiA Cornellà Llobregat 
http://euiacornellallobregat.blogspot.com 
euiacornellallobregat@gmail.com 
https://twitter.com/EUiACORNELLA 
http://es-es.facebook.com/people/Euia-Cornella/ 
http://www.youtube.com/user/EUiACornella 
Local: C/ Verge del Pilar nº 25 Telf.-933771778

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat

Si te gusta no lo dudes ¡Pásalo!