28 de abril de 2012

Manifestació 29 Abril Cornellà: AMB L´ENSENYAMENT I LA SANITAT NO ES JUGA

El pròxim diumenge, 29 d'abril, a les 11.30h les entitats del Fòrum Social del Baix Llobregat convoquen una manifestació a la plaça de l'ajuntament de Cornellà de Llobregat sota el lema 
Prou Retallades - 
Amb l'ensenyament i la sanitat NO ES JUGA. 
Us hi esperem!! 

Tornem al carrer per defensar el nostre model d’Estat del Benestar participant a la jornada de mobilitzacions ciutadanes que es farà aquest diumenge a tot l’Estat contra les noves retallades en educació i sanitat i contra els Pressupostos generals.

Tornem a cridar Prou retallades!!

Manifest:

EN DEFENSA DE L’ESTAT DE BENESTAR SOCIAL I DELS SERVEIS PÚBLICS

L’estat del benestar es fonamenta en l’existència d’uns serveis públics de qualitat, universals i accessibles per atendre amb eficàcia les necessitats de la ciutadania sobre la base del principi d’igualtat. Per això, la despesa destinada a mantenir els serveis públics és la millor inversió que els governs poden fer per afavorir una sortida social a la crisi.

Els nostres serveis públics són un dels sectors productius més dinàmics i generadors d’ocupació, un sector estratègic i d’alt valor afegit de l’economia que concentra coneixement, genera igualtat i cohesiona la societat.

A Catalunya i a la resta de l’Estat gastem molt per sota de la mitjana europea per al sosteniment de l’estat del benestar. Mentre a Espanya la despesa social va ser del 25% del PIB el 2009, a la Unió Europea va ser de prop del 30,3%, i la nostra taxa d’empleats públics està per sota de la mitjana del conjunt de països!

Les decisions del Govern central i del Govern de la Generalitat de retallar la despesa social mitjançant la reducció de les prestacions, la destrucció d’ocupació al sector públic i l’empitjorament de les seves condicions de treball, posen en risc un patrimoni de la ciutadania com és l’estat del benestar!

AMB L’EDUCACIÓ I LA SANITAT NO S’HI JUGA!

La Plataforma Prou Retallades! Manifestem el nostre rebuig al Projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2012 i a la tisorada addicional de 10.000 milions d’euros en sanitat i educació que vol fer el Govern del PP. Suposen una duríssima retallada en sanitat, educació, serveis socials, atenció a la dependència, seguretat ciutadana, cooperació al desenvolupament, ajuts a l’accés a l’habitatge i per a l’administració de justícia.
A Catalunya, aquestes retallades tindran un impacte negatiu encara més gran, perquè s’afegeixen a les polítiques de retallades i privatitzacions dutes a terme pel Govern de CiU, que estan provocant pèrdua d’ocupació i de qualitat d’atenció en els serveis públics, posant en risc els drets bàsics de ciutadania.
Aquests serveis públics NO SÓN GRATUÏTS, es financen mitjançant els impostos procedents, fonamentalment, de les rendes del treball, i constitueixen la millor manera de redistribuir la riquesa i d’invertir en el present i en el futur. Per això defensem la gestió pública directa d’aquests serveis com la millor manera d’assegurar un accés universal, en condicions d’equitat, en els àmbits rural i urbà, la garantia de qualitat i l’exercici efectiu del dret a la salut, a l’educació i a la protecció social.

Denunciem, per tant, les polítiques d’ajustos i de retallades perquè redueixen les inversions públiques, provoquen un greu deteriorament dels serveis públics bàsics i tenen conseqüències negatives en la qualitat de vida de la ciutadania, especialment per a les dones i els sectors més vulnerables de la societat.

L’ensenyament públic ha impulsat l’avenç del nostre país. La retallada de 3.000 milions d’euros addicionals que fa el Govern central serà un altre impediment per sortir de la crisi perquè provocarà la massificació de les aules, la reducció de l’educació infantil de 0-3 anys, una major ràtio d’alumnes i d’hores lectives, no es cobriran les baixes dels docents, pitjors beques i ajuts a l’estudi, una congelació de l’oferta d’ocupació pública i l’augment de les taxes universitàries, l’augment de la precarietat a l’ensenyament musical…

En resum, més dificultats en l’accés a l’educació i un greu cost social per a les famílies i la societat, perquè crearà una generació desaprofitada i amb més dificultats per construir el seu projecte de futur.

La sanitat pública, un dels serveis públics més valorat per la ciutadania, patirà una retallada de 7.000 milions d’euros addicionals, que s’afegeixen a les retallades fetes pel Govern de CiU, i que suposaran més privatització de serveis, l’increment dels concerts privats i de la col·laboració público-privada, mentre se seguiran tancant ambulatoris, serveis d’urgència nocturns, llits hospitalaris, equips diagnòstics i quiròfans, especialment en horari de tarda. Aquesta no és la solució als problemes de gestió del sistema sanitari públic.

Un altre element preocupant és l’anunci d’una nova definició de la Cartera Bàsica de Serveis del Sistema Nacional de Salut i el plantejament de fórmules de copagament i repagament. Suposa un atac directe al principi de solidaritat del sistema nacional de salut, que es veurà transformat en un sistema dual. Les persones més malaltes i les de més edat seran les més afectades, i s’incrementarà l’aportació de la majoria de la ciutadania. Les conseqüències seran immediates: persones que deixaran d’anar a les consultes d’atenció primària amb l’augment dels riscos sobre la seva salut, un increment de les despeses d’hospitalització. I a més, els joves de més de 26 anys que no hagin treballat abans, quedaran exclosos del sistema de salut!

De la mateixa manera rebutgem, per demagògica i xenòfoba, la pretensió d’excloure les persones immigrades en situació irregular del ple accés a la sanitat pública, per una situació sovint sobrevinguda com a conseqüència de la pèrdua de la feina. Aquesta franja de la població, per les seves pròpies característiques, aporta al sistema molt més del que demanda en prestacions. L’exclusió anunciada, insolidària i injusta, té l’efecte pervers d’assenyalar la població nouvinguda com a culpable del deteriorament dels serveis bàsics, emmascarant els vertaders responsables de la crisi i atiant el racisme en les barriades populars.

Totes aquestes mesures no aporten cap estalvi, es destruiran encara més llocs de treball públics estables i molts d’ells es transformaran en treballs temporals, amb salaris molt baixos.

Per tot això, la Plataforma Prou Retallades rebutja aquests pressupostos i les retallades addicionals en sanitat i educació, perquè comportaran encara més conseqüències negatives per a la ciutadania. Exigim la revisió dels terminis de compliment de reducció del dèficit perquè les retallades no impedeixin la inversió productiva i el manteniment de la despesa pública per garantir la protecció i els drets socials. Denunciem que el Govern aprofiti la crisi com a excusa per imposar el seu model social, un model totalment injust i insolidari!

HI HA UNA ALTRA MANERA DE SORTIR DE LA CRISI

El manteniment i la millora de l’estat del benestar és imprescindible, perquè és el garant de la igualtat d’oportunitats, la cohesió social, la superació de les desigualtats d’origen, la vertebració de tota la societat i el progrés individual. Per això, cal una reforma integral del sistema fiscal que faci pagar a qui més té per aconseguir els recursos necessaris i redistribuir la riquesa de manera més justa.

Cal un increment i la millora dels serveis públics d’interès general, perquè són un jaciment d’ocupació qualificada, font de desenvolupament econòmic, creació d’ocupació, prosperitat i cohesió social.

La Plataforma Prou Retallades! volem defensar el present i millorar el futur de l’estat del benestar. Per això exigim al Govern que rectifiqui aquesta política i implementi opcions més justes i equitatives per superar la crisi, posant per davant el benestar de les persones.

Des de la Plataforma també volem manifestar el nostre rebuig per les retallades en els drets civils i les actuacions en aquest sentit dutes a terme pel Govern de CiU i el Govern del PP, perquè atempten contra la democràcia i l’exercici de les llibertats i drets civils. Per això, exigim la posada en llibertat dels joves estudiants detinguts de forma arbitrària en l’exercici d’aquests drets!

Exigim als governs prou imposicions, que escoltin la ciutadania!

Fem una crida a participar en les concentracions convocades per al proper diumenge, dia 29, a diferents ciutats i viles de Catalunya.

Perquè ja n’hi ha prou, perquè s’ho volen carregar tot, i amb l’educació i la sanitat no s’hi juga!


Grup Comunicació d'EUiA Cornellà Llobregat 

http://euiacornellallobregat.blogspot.com 
euiacornellallobregat@gmail.com 
https://twitter.com/EUiACORNELLA 
http://es-es.facebook.com/people/Euia-Cornella/ 
http://www.youtube.com/user/EUiACornella 
Local: C/ Vege del Pilar nº 25 
Telf.-933771778

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat