22 de mayo de 2012

PRESENTACIÓ PLATAFORMA D’ATUREM EUROVEGAS CORNELLÀ

Degut a les informacions sorgides per la possible implantació d'un macrocomplex anomenat Eurovegas a Catalunya o a Madrid; el passat 16 de març, a Viladecans, es va constituir la Plataforma Aturem Eurovegas; per lluitar en contra d'aquest complex. A hores d'ara la Plataforma acull a més de 300 entitats i ha rebut l'adhesió de milers de persones a títol individual.
En el cas que el complex és contruís a Catalunya, el Delta de Llobregat seria la ubicació del mateix, i Cornellà, una de les poblacions afectades; on, entre d'altres, es construirien els gratacels (143 metres d'alçada).

Amb la intenció de fer arribar la informació a la població i de buscar el màxim suport d'entitats i de particulars, dins de la pròpia Plataforma s'ha creat Aturem Eurovegas Cornellà.
Us convidem a la presentació de la mateixa que es realitzarà el proper divendres 25 de maig a les 19h, al Centre Cívic St Ildefons, on s'explicarà què significa Eurovegas i com afectaria a nivell laboral i territorial a Cornellà.

Presentació Plataforma Aturem Eurovegas Cornellà

"Què significa el projecte?
Com afectaria a Cornellà a nivell laboral i territorial?"


Divendres, 25 de maig de 2012
19h
Centre Cívic St Ildefons 

Per què no volem Eurovegas?

-El projecte Eurovegas aprofundeix en un model de creixement econòmic basat en l'especulació urbanísitca i financera. Perpetuant un model que es troba entre les causes principals de la crisi econòmica que pateix el nostre país.

-Al  contrari del que ens volen fer creure des del Govern de la Generalitat, el negoci principal d'Eurovegas serà el joc, i no sectors com el de les convencions. Segons l'informe anual de Las Vegas Sands, el 75% dels ingressos de l'empresa provenen del joc.

-El negoci del joc i el model d'oci que comporta tan sols genera beneficis a la multinacional implicada, sense aportar beneficis reals als territoris propers ni a les seves empreses.

-El model de mega.casinos porta associat inevitablement greus efectes secundaris, com l'augment de la corrupción, les màfies, les drogues, la prostitució i les ludopaties.

-És poc creïble que Eurovegas pugui aportar els 260.000 llocs de treball que es prometen. Segons l'informe anual de Las Vegas Sands Co., els quatre megacomplexos que té la companyia al món, donden feina a 36.000 persones. És lamentable com s'està utilitzant la desesperació de la població a l'atur per a justificar socialment aquest projecte.

-La ubicació d'Eurovegas al Delta del Llobregat vulneraria la planificació urbanística i territorial que s'hi ha desenvolupat els darrers trenta anys. Al Baix Llobregat s'hi ubiquen ja les majors infraestructures de tot el país, i en canvi pateix els indexs d'atur més elevats i els últims en renda familiar.

-La construcció d'Eurovegas causaría greus impactes ambientals sobre tots els espais naturals conservats en virtud dels seus valors naturals excepcionals, i que estan protegits segons la legislació catalana i europea vigent.

-A l'aqüifer situat sota el Delta del llobregat s'ennagatzema un volum d'aigua equivalent al pantà de Sau, constituin una de les reserves d'aigua més importants de Catalunya, que evita durant les sequeres recurrents del nostre país les restriccions a Barcelona i a la seva àrea metropolitana.

-No ens podem permetre perdre el Parc Agrari del Baix Llobregat, una de les terres més fèrtils de la Mediterrània. És imprescindible per a garantir la seguritat alimentària de la població i no empitjorar la dependèndencia de les importacions d'aliments de l'exterior per al consum quotidià.

--La gestió del projeste per part de la Generalitat de Catalunya s'està fent d'esquenes al territori i sense donar informació veraç i contrastada a la ciutadania.

-Satisfer les exigències de modificacions legals a mida, en una mena de subhasta a la baiz¡xa de deures legals, en un comportament propi d'una "república bananera" al servei dels interessos d'una gran empresa multinacional.

Apostem per desterrar la cultura de l'economía productiva i ecologicament sostenible que és l'única que serà viable social i ambientalment a llarg termini.

Més Informació:
 Bloc: http://aturemeurovegas.wordpress.com/
Grup Comunicació d'EUiA Cornellà Llobregat
http://euiacornellallobregat.blogspot.com
euiacornellallobregat@gmail.com
https://twitter.com/EUiACORNELLA 
http://es-es.facebook.com/people/Euia-Cornella/
http://www.youtube.com/user/EUiACornella
Local: C/ Verge del Pilar nº 25
Telf.-933771778

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat

Si te gusta no lo dudes ¡Pásalo!