15 de mayo de 2014

ACTE POLÍTIC A LA PLAÇA PALLARS DEL DIA 13 DE MAIG. "EUROPA COMENÇA A CORNELLÀ"

“El 25-M haurem de decidir si volem recolzar les polítiques austericides de la troika o optem per la democràcia”: així ho ha sostingut la número dos d’ICV-EUiA a les properes eleccions europees, Núria Lozano, aquest dimarts a la tarda a Cornellà de Llobregat, per demanar el vot per la coalició. “Sense mobilització ens ho prendran tot, però sense el vot, sense la mobilització electoral, també ens ho prendran tot”, ha afegit el president d’ICV-EUiA, Joan Herrera, que ha participat amb Lozano en un acte de campanya organitzat per ICV-EUiA de Cornellà. Herrera també ha advertit que només hi ha una expressió que pot expressar el ‘prou a la troika’, que és aquesta esquerra molt àmplia” que representen IU, ICV-EUiA, Anova i altres forces, i amb la qual concorren Núria Lozano i el cap de llista d’ICV-EUiA, Ernest Urtasun.


Moltes desenes de persones s’han aplegat aquest dimarts a la tarda a la plaça del Pallars de Cornellà de Llobregat per escoltar i parlar amb la candidata i el president del grup d’ICV-EUiA al Parlament, en un acte organitzat per la coalició a la ciutat. Els ha presentat Arnau Funes, regidor roig i verd local.
Lozano ha denunciar durant l’acte “les polítiques que en aquests moments s’estan aplicant a Europa i com a conseqüència de les quals tenim una situació d’absolut austericidi, no només a l’Estat espanyol, sinó també a d’altres estats europeus”. Enfront d’això, ha defensat que cal “reorientar la construcció de la UE cap a una Europa social, dels drets i de les persones”, i ha reivindicat el “dret a decidir-ho tot”, “també les polítiques socials i econòmiques que s’apliquen a casa nostra”.


Herrera, per la seva banda, ha combatut en el seu parlament el “passotisme” enfront els comicis europeus: “quan tenim una aula massificada, quan tenim un CAP que no funciona, l’origen està en les polítiques europees”, ha recordat el roig i verd. “La pèrdua de sobirania, si la sobirania l’entenem com els nostres drets, s’està produint a Europa”, ha afegit.

L’Esquerra Plural: “Gent de molts orígens diferents que diuen prou a la troika”

Herrera també ha carregat contra aquells que, com el PSC i el PSOE, reclamen el vot de l’esquerra, “lamentablement per pactar amb la dreta”. En aquest sentit, ha recordat que a la comissió presidida per Durão Barroso han participat diversos comissaries socialistes, com Joaquín Almunia, i que el PSOE va començar a aplicar les polítiques d’austeritat a l’Estat espanyol quan hi governava.Pel que fa a les opcions d’esquerres, el líder d’ICV-EUiA ha advertit que “només hi ha una expressió que pot expressar el ‘prou a la troika’, ‘prou a l’austeritat’, i ‘prou a aquesta estafa’, que és aquesta candidatura molt àmplia de l’Esquerra Plural que suma ICV-EUiA, IU a nivell d’Estat, però que suma també la gent d’Anova a Galícia i molta gent de nous orígens diferents que diuen prou”.


Grup Comunicació d'EUiA Cornellà Llobregat euiacornellallobregat@gmail.com https://twitter.com/EUiACORNELLA http://es-es.facebook.com/people/Euia-Cornella/ http://www.youtube.com/user/EUiACornella Local: C/Verge del Pilar nº 25 Telf.-933771778

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat