9 de septiembre de 2014

ICV-EUiA porta al Ple Municipal el dret a l’empadronament, i a la regularització de les persones migrades.

El grup municipal d’ICV-EUiA ha portat al Ple una moció que recull un conjunt de reivindicacions respecte als nouvinguts, recollits a un manifest impulsat per un conjunt d’entitats de l’àmbit social de la ciutat.

La moció presentada té com a objectiu principal posar al centre de les polítiques migratòries la necessitat de disposar de permís de residencia com a premissa indispensable per afavorir la integració d’aquest col•lectiu en tots el àmbits. La legislació que actualment regula els procediments de regularització d’estrangers a l’Estat espanyol, mitjançant la qual la Generalitat (per competències delegades) elabora els informes d’Integració i Arrelament Social, requereix als sol•licitants un contracte de treball o promesa de contracte amb una durada mínima d’un any des del moment d ela sol•licitud. 
Donat el context actual de crisi, en que l’atur supera amb escreix els 4 milions de persones, resulta especialment incomprensible aquesta demanda per part de l’Administració a aquest col•lectiu, ja que això suposa mantenir-los en una situació de vulnerabilitat permanent, així com també dificulta la renovació dels permisos de residència i treball, en els casos de pèrdua de feina. A aquesta situació, cal afegir per al cas de Cornellà, la desprotecció en què queda aquest col•lectiu, donada la negativa del consistori a no empadronar aquells ciutadans/es que no disposin de domicili. 
Des d’ICV-EUiA considerem que el Padró Municipal ha de ser una eina de control i de garantia de drets per al conjunt de ciutadans/es que visquin a la ciutat, puguin acreditar o no una residència fixa. Per tant la moció demanava al govern municipal el compromís, per una banda, a establir els mecanismes necessaris per poder fer efectiu l’empadronament al conjunt de ciutadans/es que viuen a la ciutat independentment de la situació de residència que puguin acreditar, així com elaborar propostes d’Arrelament favorables per situació de vulnerabilitat a aquelles persones no regularitzades tot i que no disposin d’un contracte de treball. 
De la mateix amanera es demanava al Govern espanyol, la concessió de permisos de residència aquest col•lectiu , com a única Administració competent en aquesta matèria. En paral•lel i tenint en compte les competències municipals i autonòmiques en l’elaboració dels informes d’estrangeria, es demanava mitjançant la moció la retirada de les noves taxes que la Generalitat va imposar per l’elaboració d’aquests informes el passat mes de gener, donat que genera un greuge i,portant per a un col•lectiu ja prou vulnerable donada la seva situació legal al nostre territori. 
Les esmenes que el PSC de Cornellà va presentar a la moció, eludien el compliment immediat dels punts anteriorment reclamats, motiu pel qual el grup d’ICV-EUiA es va abstenir de les mateixes, tot tenint en compte que per a alguns dels punts dels acords no es van presentar esmenes.
 
Grup Comunicació d'EUiA Cornellà Llobregat euiacornellallobregat@gmail.com https://twitter.com/EUiACORNELLA http://es-es.facebook.com/people/Euia-Cornella/ http://www.youtube.com/user/EUiACornella Local: C/Verge del Pilar nº 25 Telf.-933771778

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat