10 de abril de 2015

ACTE POLÍTIC " PROCÉS CONSTITUENT I REPÚBLICA".

Nuet i Garzón defensen a Cornellà la “unitat popular” per forçar un procés constituent a favor de la majoria social.


Quatre centenars de persones s’apleguen a la seu de CCOO de Cornellà per escoltar el coordinador d’EUiA i el candidat d’IU.




Cal aconseguir la unitat popular per impulsar un procés constituent a favor de la majoria social, enfront de les reformes que impulsa la dreta i que comporten greus retallades dels drets socials. Així ho han defensat aquest dijous a Cornellà de Llobregat el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, i el candidat d’IU a les properes eleccions legislatives, Alberto Garzón. Ho han fet en l’acte ‘Procés constituent i república’, celebrat a la seu de CCOO al Baix Llobregat i presentat per la presidenta de la FAVV comarcal Pura Velarde, que ha aplegat quatre centenars de persones. Abans, Garzón, que aquest dijous i aquest divendres està de visita a Catalunya, s’ha reunit amb treballadors i usuaris de l’hospital de Bellvitge, que li han exposat la seva lluita en defensa de la sanitat pública. 





“No ens estem jugant les pròximes eleccions; ens estem jugant les pròximes generacions, perquè el que ens estem disputant és un nou ordre social”, ha exposat Garzón. I, en aquesta contesa, ha advertit, “la dreta ha començat ja un procés constituent, molt clar, una reforma de la constitució amb l’acord del PP i el PSOE i amb el suport de CiU, unes reformes laborals i institucionals que estan construint un nou model de societat altament regressiu que s’estan traduint en retallades en serveis públics”.
“A aquest procés tan regressiu cal oposar-li un procés constituent des de l’esquerra; és a dir canvis suficients en l’economia i en la política perquè els recursos estiguin a disposició de la majoria social i la democràcia estigui a disposició de la ciutadania”, ha contraposat el candidat d’IU a les properes eleccions legislatives. I per aconseguir-ho, ha afegit, “fa falta generositat per part de l’esquerra per tal d’entendre que no es poden tolerar comportaments que no portin a un escenari d’unitat popular, perquè tot el que ens juguem és d’enorme importància, no només en aquest present sinó per a les futures generacions”. En aquest sentit, Garzón ha destacat l’exemple de la confluència assolida a Barcelona com una experiència a seguir.
 





Nuet: “és mentida” que el 27-S sigui plebiscitari

En el mateix sentit, el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha defensat també la importància de perseguir la unitat popular per aconseguir un canvi. Un canvi que, ha advertit, ha de ser “un canvi d’esquerres”.  “Efectivament, el 2015 pot i ha de ser l’any del canvi”, ha dit el coordinador d’EUiA, però “volem un canvi d’esquerres, perquè si el canvi no és d’esquerres, no és canvi”.

En el context català, Nuet s’ha referit a les eventuals eleccions del proper 27-S per negar el  caràcter plebiscitari que pretén conferir CiU als comicis. “És mentida, si el 27-S anem a votar, anirem a votar perquè no ens tanquin plantes de l’hospital de Bellvitge; perquè els nostres fills tinguin una educació pública i de qualitat; perquè hi hagi més beques... I perquè ens hem assabentat que els Pujol durant 23 anys ens han estat robant”, ha enumerat Nuet, que ha defensat doncs que cal un projecte social per a Catalunya liderat per l’esquerra.


Grup Comunicació d'EUiA Cornellà Llobregat 
cornella@euia.cat
https://twitter.com/EUiACORNELLA
http://es-es.facebook.com/people/Euia-Cornella/
http://www.youtube.com/user/EUiACornella
Local: C/Verge del Pilar nº 25 Telf.-933771778

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat