30 de septiembre de 2015

RETRANSMISIÓ DELS PLENS I ACOLLIDA DE REFUGIATS, LES MOCIONS QUE PRESENTA L'ESQUERRA PLURAL AL PLE DE SETEMBRE.


El grup municipal de l’Esquerra Plural defensarà al proper Ple l’inici de les retransmissions en directe del Plens a través d’Internet (streaming), així com una moció que demana la posada en marxa d’un protocol municipal d’acollida de refugiats provinents de Síria

Al Ple que tindrà lloc aquesta tarda a Cornellà l’Esquerra Plural porta a debat dos temes importants. Per una banda, i donada la voluntat expressa del govern municipal de ser municipi d’acollida de refugiats, es presenta una moció en què s’insta tant al govern espanyol com a la Generalitat a fer tots els esforços legals i materials necessaris per acollir al màxim possible de refugiats a l’Estat espanyol i a Catalunya en les millor condicions possibles. I amb aquest objectiu, demanem al govern municipal que impulsi les mesures necessàries, com a ciutat acollidora, per poder rebre a aquestes persones en les millors condicions. En aquest sentit, apostem per revisar i posar en marxa el Pla Municipal d’Acollida, així com cercar els millors espais municipals per poder fer una primera acollida amb garanties. Aranu Funes, portaveu del Grup Municipal de l’Esquerra Plural a Cornellà afegeix “Cornellà té el deure i la obligació moral de demostrar un cop més que és, com ho ha estat sempre, una ciutat acollidora en un moment en què centenars de milers de persones arriben a Europa fugint de la guerra i la misèria”.
 
 
Per altra banda, i en el àmbit més estrictament municipal, des de l’Esquerra Plural de Cornellà instem al govern municipal a iniciar els treballs necessaris per poder transmetre les sessions plenàries de la corporació en directe a través d’Internet. Una mesura que “entenem està dintre de l’acord de governança i que fa complir amb els compromisos de transparència municipal de què es va dotar aquest acord”, explica Arnau Funes. En aquets sentit la moció amplia aquesta demanda a aquells actes i/o esdeveniments que realitzin entitat o col·lectius socials. “Creiem que una ciutat com Cornellà que ha apostat per trencar la fractura digital amb apostes com el Citilab, té el deure d’utilitzar aquestes eines per apropar la política als ciutadans i fer un exercici de transparència d ela seva gestió”, afegeix Funes.


Grup Comunicació d'EUiA Cornellà Llobregat
cornella@euia.cat
https://twitter.com/EUiACORNELLA
http://es-es.facebook.com/people/Euia-Cornella/
http://www.youtube.com/user/EUiACornella
Local: C/Verge del Pilar nº 25 Telf.-933771778

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat

Si te gusta no lo dudes ¡Pásalo!