15 de abril de 2011

EUiA participa a la massiva concentració en contra de les retallades en Salut

La portaveu i diputada d'EUiA, Mercè Civit, expressa el seu suport actiu als treballadors i treballadores del sector, que han demanat a crits a la plaça Sant Jaume la dimissió del conseller Boi Ruiz
 
La diputada Mercè Civit i els responsable de 
l'Assemblea de Mitjans de Comunicació 
d'EUiA, Jordi López a la concentració contra 
les retallades en Salut.


La plaça Sant Jaume i els carrers adjunts, inclosa la Via Laietana, s’han omplert ha rebentar aquesta tarda. Els treballadors i treballadores de la Salut pública i també els usuaris que s’han sumat a la convocatòria sindical unitària ho han deixat ben clar al Govern de CiU i al conseller Boi Ruiz: amb la salut no s’hi juga. El clam ha estat unànime: no a les retallades, no a les privatitzacions, no als acomiadaments ni tampoc a la precarització del servei als pacients. I per tant, dimissió del conseller que ha impulsat unes mesures que destruirien un sistema de salut públic universal i exemple d’eficàcia per a d’altres països europeus, per deixar una sanitat de guerra, com han dit Metges de Catalunya. I que el conseller plegui ja ho va recomanar aquest dilluns el coordinador general d’EUiA i vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Jordi Miralles, en la seva habitual roda de premsa. Avui ho han demanat a crits davant el Palau de la Generalitat metges, infermeres i infermers, administratius, zeladors, usuaris, personal de neteja i cuina dels hospitals públics... I els seus sindicats, variats i units per un objectiu comú i amb suports polítics i socials.
 
Es respirava un clima de lluita, de seguretat en què la mobilització massiva que s’està produint aquests dies obligarà el Govern a fer marxa enrere i l’evidència d’una plaça de gom a gom els ha deixat clar que el seu acord de darrera hora -per garantir al 100% les urgències primàries i de casos greus per “tranquil·litzar la ciutadania”- no convenç ningú. Tambors i xiulets de guerra per defensar el més bàsic, el més just per al conjunt de la ciutadania, tenint clar que a qui s’agredeix amb les mesures proposades és als més desafavorits, amb el cinisme afegit de proposar com alternativa les mútues privades, les amigues del conseller Boi Ruiz i del Govern de CiU.
La concentració ha acabat a les 7 de la tarda amb la lectura del manifest sindical unitari per part de la sociòloga Marina Subirats. Els organitzadors han cridat a participar a la manifestació convocada pels sindicats en defensa dels serveis públics el pròxim 14 de maig, a les 18 hores, a plaça Catalunya. I els crits de suport han estat un sí clamorós. També s’ha honorat l’aniversari de la República, donant pas a la concentració prevista per les organitzacions memorialistes en commemoració del 80è aniversari de la seva proclamació.
 
La portaveu d’EUiA i diputada, Mercè Civit (a les fotografies amb el responsable de l’Assemblea de Mitjans de Comunicació de la formació, Jordi López, i rodejada d’infermeres) ha participat a la concentració, on ha declarat que “és de saludar el procés de constitució de plataformes locals en defensa del sistema de salut pública i la mobilització que s’està duent a terme a diari per part de treballadors i usuaris de la xarxa sanitària, amb concentracions, manifestacions i talls de trànsit” i també expressat la seva seguretat de què “el pròxim 14 de maig encara serem més gent.”



Grupo de Comunicación de EUiA de Cornellá 
http://euiacornellallobregat.blogspot.com
 euiacornellallobregat@gmail.com 
http://es-es.facebook.com/people/Euia-Cornella/100001615856228 http://www.youtube.com/user/EUiACornella
 Local: C/ Virgen del Pilar nº 25 Telf.-933771778
 Despacho Grupo Municipal EUiA:
 Telf.-933770212 Extensión-706
 Lunes de 17 a 19 horas.
 eua@aj-cornella.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat