13 de mayo de 2015

ICV-EUiA L'ESQUERRA PLURAL DE CORNELLÀ CONTRA EL FEIXISME I LA XENOFOBIA.


 
ICV-EUiA l’Esquerra Plural de Cornellà contra el feixisme i la xenofobia.


Cornellà ha estat i és una ciutat acollidora d’immigració d’ençà dels anys 50 i 60, així com amb l’augment de la immigració d’origen estranger que es va produir durant els primers anys del segle XXI. Un fenomen que ha estat en la línia del que ha succeït a Catalunya, a la resta de l’Estat espanyol i també a Europa. Un fenomen aquest que respon com en el conjunt de les onades migratòries produïdes al llarg de la història per raons demogràfiques i econòmiques , conformant així de forma positiva el país i la ciutat que avui tenim.

Observem, però, amb preocupació l’increment de la xenofòbia i el populisme que estigmatitzen la immigració a molts països Europeus, a Catalunya i en aquest dies, a Cornella. Una realitat a la que recentment s’afegeix la islamofòbia que alguns sectors alimenten, després dels darrers actes terroristes succeïts a França, fets que condemnem enèrgicament, de la mateixa manera que ho fem amb els conjunt d’esdeveniments que estan tenint lloc a l’orient Mitjà i arreu del món relacionats amb el radicalisme religiós. Entenem que els processos migratoris són un repte tant per les persones migrants com per les societats d’ acollida. Però no és menys cert que de com afrontem ara aquesta qüestió en dependrà la Catalunya del futur.

Per tot això,des d’ICV-EUiA-l’Esquerra Plural de Cornellà volem condemnar públicament els cartells que la candidatura del Partit Popular de Cornellà ha escampat, en els darrers dies, arreu de la ciutat en què rebutgen taxativa l’existència d’un temple religiós de caràcter musulmà a la ciutat que s’està construint des de fa més de 8 anys en un terreny pròxim als límits entre la nostra ciutat i Esplugues. En aquest sentit manifestem:

-         - La construcció de l’edifici en qüestió ha estat a càrrec de la comunitat musulmana de la ciutat, exercint així la llibertat de culte que concedeix la Constitució Espanyola. 

-         - Des d’ICV-EUiA-l’Esquerra Plural aspirem a una Cornellà on totes les persones que hi resideixin puguin desenvolupar els seus projectes de vida sense que el lloc de procedència, l’origen social, la llengua o les seves creences en siguin un obstacle. 

-       - Creiem en la plena igualtat de drets, deures i oportunitats de totes les persones que viuen a Catalunya. La plena integració passa inevitablement pel ple reconeixement de la ciutadania, equiparant drets i deures de totes les persones que viuen en la diversitat i que comparteixen una cultura pública basada en els valors democràtics i laics  i en els drets humans. 

-         - ICV-EUIA-l’Esquerra Plural, té a tots els municipis, i també a Cornellà un projecte  de país i un programa electoral fonamentat en els valors republicans i per tant la laïcitat, que en forma part, d’entre altres, d’aquests valors representa la garantia per a la igualtat efectiva d’oportunitats i de diàleg , d’intercanvi pacífic i profitós entre les persones i les idees. És, per tant, juntament amb la justícia social i econòmica, garantia de pau civil en l’espai públic, que és la casa comuna de totes i tots els membres de la societat. 

Per tot l’exposat anteriorment trobem del tot injustificable l’intent de culpar tota la població musulmana per les accions d’uns pocs assassins que no la representen, igual que l’assassí feixista Breivik no representa el conjunt de persones cristianes o noruegues. Denunciem, també, que el populisme i la demagògia amb la immigració siguin un arma electoral per aconseguir uns quants vots atiant enfrontaments  i estigmatitzant determinats col·lectius. No podem permetre que s’intenti enfrontar veïns/es contra veïns/es, gent treballadora contra gent treballadora en moments de crisi.
El problema no és la immigració, el problema és la crisi econòmica, l’atur, l’exclusió social i les polítiques econòmiques neolliberals que la dreta i els poderosos han executat de forma calculada.   
  

Grup Comunicació d'EUiA Cornellà Llobregat
cornella@euia.cat
https://twitter.com/EUiACORNELLA
http://es-es.facebook.com/people/Euia-Cornella/
http://www.youtube.com/user/EUiACornella
Local: C/Verge del Pilar nº 25 Telf.-933771778

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat