30 de enero de 2010

Jordi Miralles: "La jubilació als 67 anys és fer pagar la crisi als treballadors"




El coordinador general d´EUiA se suma al posicionament dels sindicats i diu que “cal treballar menys per a treballar tots, repartir el treball i crear ocupació”

El coordinador general d´EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha respòs avui a la mesura proposada pel Govern espanyol d´endarrerir 2 anys la jubilació de manera escalonada a partir de 2013. Per al dirigent d´EUiA, que ha rebutjat la proposta elaborada pel Ministeri de Treball, “en aquests moments de crisi econòmica i destrucció d´ocupació, la sortida no és allargar la vida laboral, sinó crear ocupació i repartir-ne l´existent”, és a dir, “treballar menys per a treballar tots”. Miralles ha afegit que “el que cal és donar pas a noves generacions”, i més quan “la joventut es veu especialment colpejada per l´atur”.

Segons el coordinador general d´EUiA, la proposta del Govern espanyol és una manera “injusta i innecessària de fer pagar la crisi als treballadors i les treballadores” i “resulta incomprensible que els mateixos que, només fa uns mesos -abans de l´estiu-, demanaven una retallada de les quotes patronals a la Seguretat Social, ara demanin un allargament de l´edat de jubilació”. Així, Miralles s´ha preguntat que “si el sistema estava en perill, com és que volien reduir els seus ingressos?” i ha recordat que aquesta era una de les propostes de la CEOE -amb el suport de Fernández Ordóñez, governador del Banc d´Espanya- a la mesa de Diàleg Social que va acabar en fracàs.

En opinió del dirigent d´esquerres, “aquesta proposta del Govern –que ens alerta de què el sistema de pensions perilla- és també una forma de voler alliberar recursos per a rebaixar quotes patronals, o introduir noves bonificacions o subvencions”.

D´altra banda, el dirigent d´EUiA també ha advertit que s´ha de tenir en compte la salut dels treballadors i treballadores i ha afirmat que a alguns sectors productius “fins i tot 65 anys són excessius”, ha dit Miralles.

El coordinador general d´EUiA ha insistit que cal rebutjar la proposta “frontalment”, “donar suport als sindicats”, que ja s´ha pronunciat en contra, i “cercar la unitat dels treballadors per a què no s´aprovi”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat