7 de febrero de 2010

EUiA fa un balanç positiu dels tres darrers anys de Govern d´esquerres a Catalunya


La formació realitza un acte a Roda de Barà en el que analitza l´actual legislatura i proposa instruments per combatre la crisi



Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) va celebrar aquest divendres a Roda de Barà (El Tarragonès) un acte públic en el que, d´una banda, es va fer balanç dels tres darrers anys de Govern d´Entesa a la Generalitat de Catalunya, i de l´altra, es varen presentar les propostes de la formació per afrontar la situació de crisi econòmica.



La responsable de l´àrea Món del Treball d´EUiA, Núria Lozano, va ser l´encarregada de parlar sobre les propostes que fa la formació per combatre la crisi. El director general de Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya i membre de la direcció d´EUiA, Fèlix Alonso, va ser qui va explicar als assistents a l´acte quina és la lectura que fa EUiA dels tres darrers anys de Govern d´Entesa, és a dir, de la tasca feta pel Govern en els anys ja transcorreguts de la present legislatura. La presentació de l´acte va anar a càrrec de la coordinadora d´EUiA de Roda de Barà, Encarna Ramírez.



“Podem treure pit de la feina feta, ja que s´ha treballat molt i en la direcció adequada”, va apuntar Alonso, al referir-se a la labor del Govern d´Entesa, Govern del que EUiA participa a través de la seva coalició amb ICV. “És més, de l´acció de Govern d´aquests anys se´n beneficiaran no només les actuals generacions de catalans i catalanes, sinó que també ho faran les futures”, va afegir.“Quan es va editar per primer cop el Govern d´esquerres a la Generalitat ens vam trobar un país amb inèrcies del passat, així que ens vam encarregar de treballar per afrontar els reptes del present.”Amb els arguments a la mà, finalment Alonso va fer una crida a les persones d´esquerres a mobilitzar-se i actuar per a què al Govern català no torni la dreta.



La responsable de Món del Treball d´EUiA, Núria Lozano, va esgrimir, en la seva intervenció, les propostes que la seva formació d´esquerres formula per tal d´afrontar la crisi econòmica que atravessem. Lozano va partir de la base que cal acabar amb el model econòmic especulatiu en el que estem instaurats, i millorar la qualitat del treball. La tambsindicalista va indicar que gairebé la meitat de persones aturades ho estan perquè els seus contractes de feina extingits eren de tipus temporal i no se´ls hi havien renovat. Lozano, va incidir, així mateix, en la necessitat de què la quantia dels salaris i de les pensions sigui digne, per tal que les persones visquin en unes condicions mínimes. L´adequació de l´àmbit de la recerca a l´esfera productiva local també és quelcom que Lozano va subratllar com a necessari per enfortir la nostra economia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat