30 de abril de 2010

PRIMER DE MAIG, PER UNA ECONOMIA AL SERVEI DE LES PERSONAS.



La crisi econòmica que vivim al nostre país no és només el resultat de la situación internacional, l’especulació financera i el preu del petroli. Les polítiques dels governs del PSOE i del PP, amb la inestimable col•laboració de CiU, ens han portat a un model econòmic, laboral i social injust, minat per un desigual repartiment de la riquesa, el treball precari, baixos salaris i pensions, un estat del benestar dels més dèbils d’Europa i un model social i fiscal injustos.


Una línia que es pretén aprofundir amb una reforma del sistema públic de pensions, que castigui encara més les classes tre¬balladores del nostre país, i una reforma laboral que només serveix per a aprofundir la precarietat existent a casa nostra.

I a això cal afegir l’imparable increment de l’atur. A l’Estat espanyol el nombre d’aturats supera els 4 milions de persones (més de 600.000 a Catalunya) , mentre a 1 milió de llars tots els seus membres estan a l’atur, en molts casos sense cap ingrés.

Per a EUiA, bona part de les mesures de xoc anunciades pel Govern espanyol serveixen per premiar els banquers i em¬presaris culpables de la crisi, mentre cada dia els treballadors i treballadores d’aquest país no poden arribar a final de mes (a Catalunya 1.425.000 persones cobren menys de 1.000€ al mes), pateixen acomiadaments, expedients de regula¬ció o deslocalitzacions injustificades, o veuen com els fan fora de casa seva per no poder pagar la hipoteca o el lloguer, fets que situen el 19% de la població catalana en risc déxclusió social.

Després d’anys d’especulació i enriquiment d’uns quants, la crisi l’estan pagant els de sempre: la gent treballadora, mentre que la dreta del PP i CiU culpabilitzen els nouvinguts de la situació. Gent treballadora que veu com, alhora, es retallen els seus drets de ciutadania, i es castiga la democràcia utilitzant un servei públic, la justícia, amb intencionspolítiques gens imparcials:

• El Tribunal Suprem processa el jutge Garzón (instructor del ‘cas Gürtel’ sobre corrupció de membres del PP) per la investigació dels crims del franquisme.

• I el Tribunal Constitucional, que fa anys que s’hauria d’haver renovat, intenta imposar la seva interpretació ideològica de l’Estatut per sobre de la decisió democràtica del poble català.


Què proposem EUiA?

1.- Salari i pensions mínims de 1000€ i un sistema just i públic de pensions.

2.- Treball estable, segur i saludable.

3.- Més diners per a la protecció a les persones aturades.

4.- Reforma fiscal justa, per que pagui més qui més te.

5.- Més diners per a serveis públics i polítiques socials.

6.- Avançar cap a una banca pública, ara convertir els avals lliurats als bancs en participació pública en accions.

7.- Suport al sector industrial i a les petites i mitjanes empreses.

8.- Crear un parc d’habitatges públics de lloguer social i augment de la cobertura al lloguer.

9.- Revisió del pacte d’estabilitat de la Unió Europea, superant el dèficit zero, que en aquests moments amenaça la cohesió social a molts països de la Unió.

10.- Igualtat d’oportunitats, drets i deures de ciutadania de totes les persones immigrades.

En definitiva, un nou model productiu, sostenible econòmica, social i mediambientalment, que aposti per una economia verda, que creï ocupació estable, de qualitat i amb més drets.

Per a continuar aprofundint a una manera diferent de fer política, més amoïnada pel benestar dels ciutadans, per un autèntic estat social, i un nou model productiu a Catalunya, cal donar continuïtat al Govern d’esquerres a Catalunya. Un Govern que ha augmentat un 100% la despesa social, des del 2003 al 2010, situant Catalunya en nivells europeus. Tot i la supressió de batxillerats, una decisió equivocada.


Per totes aquestes raons i més, perquè ens sobren les raons per a unir–nos la gent treballadora, cal seguir denunciant, mobilitzant i organitzant alternatives de manera conjunta l’esquerra política i les organitzacions sindicals. L’economia ha d’estar al servei de les persones.



Dissabte 1 de maig, tothom a la manifestació.

Visca el primer de maig!


 
Lloc i hora: Metro Gavarra, 10.30
EUiA Cornellá de Llobregat

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat