14 de mayo de 2010

Izquierda Unida i els sindicats s´oposen a les retallades anunciades per Zapatero i auguren mobilitzacions en cas d´aprovar-se


El coordinador federal d´IU, Cayo Lara, diu que aquest "ajust dur i antisocial sobrepassa totes les ratlles vermelles possibles"

Els dirigents de CCOO i UGT insten al Govern a rectificar i l´avisen de la conflictivitat social que generarà


El coordinador federal d´Izquierda Unida, Cayo Lara, ha valorat que amb el paquet de greus retallades econòmiques per afrontar el dèficit anunciat avui al Congrés pel president del Govern, “Zapatero posa en marxa un ajust dur i antisocial amb què se sobrepassa totes les ratlles vermelles d´un partit que es diu socialista.”


Per al màxim dirigent d´IU, el president del Govern “s´ha equivocat de pla en atendre només propostes que defensa el PP i els impulsors de la dura política d´ajustament neoliberal a nivell europeu i internacional”.


Lara ha denunciat que “els qui patiran aquestes mesures són els de sempre, els d´abaix, és a dir, els pensionistes, els aturats, els treballadors en general, els públics, precisament tots aquells que no han generat aquesta crisi però que suportaran tot el seu pes a les seves espatlles”. I ha afegit que “ho pagarem tots menys els qui s´han forrat en temps de bonança, és a dir, els especuladors, els banquers, les rendes altes.”


El coordinador federal d´IU ha valorat que el Govern “podia haver seguit un altre camí, més lògic i menys traumàtic, però això hagués significat enfrontar-se al poder econòmic i mai s´ha atrevit, ni ho farà.”


Lara ha deixat ben clar que quan el Govern porti aquestes mesures al Parlament “Izquierda Unida s´hi oposarà radicalment. Hi ha altres formes d´abordar una crisi l´existència de la qual el Govern va reconèixer tard i malament. Portem molt de temps fent-li propostes en aquest sentit i no n´atès cap.” Les propostes d´IU passen bàsicament “no per una retallada dràstica en matèria social, com pretenen portar a terme, sinó per un augment d´ingressos en aquelles partides en què hi ha marge”, ha explicat Lara.


“Es pot lluitar –ha detallat- contra el frau fiscal. En aquest país un 25% del diner no passa per Hisenda i quasi som líders en frau. També es pot estendre aquesta lluita a l´economia submergida i al greu frau a la Seguretat Social, d´uns 13.000 milions. A més el coordinador d´IU ha recordat que el Govern mai ha volgut portar endavant una reforma fiscal progressiva per a què paguin més les rendes altes. Ans el contrari, el sistema fiscal espanyol s´ha anat tornant regressiu amb les successives reformes, penalitzant als qui menys guanyen i a les rendes del treball sobre les del capital”, ha lamentat Lara.


Lara també ha dit esperar que els sindicats “n´estiguin prenent nota” de tot l´anunciat per Zapatero, que suposa una seriosa retallada fins i tot per a sectors i “acords essencials i concrets que havien estat pactats amb ells i que ara s´incompleixen”. En aquest sentit, ha augurat que hi haurà mobilitzacions si es persisteix en aquesta línia.


Els sindicats anuncien mobilitzacions si s´aproven les mesures


Els dirigents de les centrals sindicals majoritàries no han estat menys contundents que Cayo Lara. En el cas del secretari general de la Confederació de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha titllat el pla del govern espanyol d´"injust" i "antieconòmic" i no descarta que es produeixin mobilitzacions. Toxo considera que Zapatero encara pot rectificar fins divendres, quan es portaran les mesures davant el Consell de Ministres.


En opinió del secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, les mesures del govern espanyol no serviran per incentivar l´economia i creu que la recepta per resoldre el dèficit no passa per reduir el sou dels funcionaris, sinó per "reformar el sistema financer".


Pel que fa a la UGT, el seu secretari general, Cándido Méndez, augura que "amb tota probabilitat" hi haurà mobilitzacions en contra en les pròximes setmanes ja què aquest pla suposa un "ajust dur" per a moltes famílies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat