21 de mayo de 2010

Protesta contundent de la Funció Pública davant la Delegació del Govern

EUiA s´ha solidaritzat amb els sindicats i ha participat a la concentració.

EUiA ha donat suport aquesta tarda a la concentració de la Funció Pública, convocada unitàriament pels sindicats, que ha reunit centenars de treballadors i treballadores davant de la Delegació del Govern, al carrer Mallorca de Barcelona. La nostra formació ha estat representada pel coordinador general i diputat, Jordi Miralles, la també diputada Mercè Civit i el senador Joan Josep Nuet.

Els i les sindicalistes han fet una gran pitada contra el pla d´ajust presentat pel Govern de Zapatero, que implica retallades de sous i pensions. Els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Pepe Álvarez, han presidit la pancarta i han fet declaracions als mitjans, anunciant un previsible seguiment massiu de la convocatòria de vaga general a la Funció Pública el pròxim 8 de juny.

En acabar, s´ha llegit el manifest:





NO A LA RETALLADA DE PENSIONS I SALARIS
SÍ ALS SERVEIS PÚBLICS

La proposta del GOVERN DE L’ESTAT de reduir els salaris en el sector públic, la congelació de les pensions, el retrocés en l’aplicació de la Llei de la dependència, les rebaixes en les polítiques socials i en les inversions públiques, ens porten a un conflicte social.

Aquest conflicte social ens obliga a donar una resposta immediata i contundent.

Aquestes mesures del GOVERN DE L’ESTAT no són una sortida a la crisi, ni serviran per reactivar l’economia, només serveixen per sumar-se a l’onada d’atacs que està rebent el model d’Estat del benestar i el sector públic. Pretenen que les treballadores i els treballadors, que no l’hem provocada, siguem els qui en paguem les conseqüències.

L’Acord GOVERN DE L’ESTAT – SINDICATS 2010-2012 ja preveia, fa pocs mesos, mesures de contenció salarials suficients en aquest escenari de crisi. De fet, la situació de l’economia i de les finances no és substancialment diferent de la que es coneixia en el moment de la seva signatura.

El GOVERN DE L’ESTAT ha trencat unilateralment el diàleg social en el sector públic.

La negociació col·lectiva ÉS UN DRET FONAMENTAL RECOLLIT A LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA. Amb aquestes mesures, una vegada més, el GOVERN DE L’ESTAT vulnera aquest dret constitucional i qüestiona greument la validesa i l’eficàcia de la negociació col·lectiva en l’àmbit del sector públic, tractant d’enterrar amb això l’avenç que va suposar l’aprovació de l’EBEP.

La reducció salarial afecta TOTES I TOTS ELS EMPLEATS DE LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES i, a més, segons declaracions d’ahir del conseller Castells, el GOVERN DE LA GENERALITAT VOL FER-LA EXTENSIVA AL PERSONAL DE TOTES LES EMPRESES I ENTITATS QUE FORMEN PART DEL SECTOR PÚBLIC, així com també a tots els treballadors i treballadores el salari dels quals depèn directa o indirectament dels pressupostos de la Generalitat, incloent, per tant, totes les empreses amb un concert amb la Generalitat, en les quals hi ha un percentatge molt important de mileuristes.

Denunciem que, qüestionant el sector públic i amb les mesures plantejades, a més, s’obren vies a l’externalitzacio i a la privatització dels serveis públics, reforçades, en especial, per la reducció de l’oferta pública.

No descartem que a mig termini ens trobem amb la necessitat d’obtenir liquiditat per part de l’Estat i la Generalitat obrint la via a la venda d’algunes empreses determinades, encara existents.

I són mesures que s’afegeixen al qüestionament d’allò públic i que no contribueixen a disminuir l’escletxa existent amb la UE pel que fa a la qualitat o la dotació de serveis o pel que fa a les ràtios de servidores i servidors públics per habitant.

Els governs de l’Estat i la Generalitat renuncien a actuar sobre els ingressos i només pretenen reduir la despesa. Cal recordar les polítiques fiscals que han disminuït els ingressos de l’Estat en unes quantitats molt superiors a la retallada de la despesa que ara volen aplicar.

Decisions com la rebaixa de l’Impost del Patrimoni i Successions, les continues rebaixes de l’IRPF, o d’altres que es fan al marge de la renda de les persones, o la desfiscalització i rebaixa de les rendes del capital, han privat l’Estat i la Generalitat dels recursos que ara són tant necessaris i determinants.

A més, tampoc s’adopten mesures de persecució del frau fiscal o de l’economia submergida, que també suposen una minva important dels seus respectius ingressos.

Sempre som els mateixos, les rendes del treball, els que suportem els ingressos de l’Estat, i aquells a qui ara, a més, se’ns imposen les retallades.

Companyes i companys, avui iniciem un període de mobilitzacions amb aquestes concentracions davant la Delegació i subdelegacions del GOVERN DE L’ESTAT .

Serà una campanya dura i continuada, però és el que es mereixen. Es mereixen una VAGA i guanyarem amb la vostra participació i la vostra lluita:

Per uns serveis públics i de qualitat!


Per una sortida social a la crisi!


Per un Estat del benestar que doni respostes a les demandes i necessitats de les seves ciutadanes i ciutadans!


Per la dignitat i el respecte a les empleades i empleats públics!


Pel respecte al dret a la negociació col·lectiva!


Pel respecte i el compliment dels acords signats i vigents!

DIGUEM :

NO A LES RETALLADES SALARIALS I SOCIALS!


SÍ ALS SERVEIS PÚBLICS!


ARA MÉS QUE MAI:


DRETS SOCIALS I DEFENSA DEL SECTOR PÚBLIC.


MOBILITZA’T!!!


TOTHOM A LA VAGA EL DIA 8!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por participar.

Un cordial saludo.
Grupo Comunicación EUiA Cornellá de Llobregat